right-arrowsignsmail

Kagon lanserar ProLog 3.o

Äntligen kan vi berätta att vi under en längre tid jobbat på att ta fram en ny version av vårt styrsystem ProLog. ProLog är en väder och behovsanpassad styrning som vi på Kagon jobbat med sedan 25 år tillbaka och är därmed ett väl beprövat och avancerat system som styr bevattningen utifrån rådande väderförhållanden och stockens avdunstning, och nu kan vi alltså presentera en tredje version. År 1995 kom första versionen av ProLog ut på marknaden, 2015 tog vi utvecklingen ett steg vidare med ProLog 2 och nu till nästa bevattningssäsong lanseras alltså det helt nya styrsystemet ProLog 3.0.

I grunden bygger ProLog 3.0 på samma funktion och beprövade teknik som de tidigare versionerna, vi använder samma forskning och samma formel som tidigare, där vi beräknar den exakta avdunstningen från stocken och hur mycket vatten stocken och vältan suger i sig, för att veta exakt hur mycket vatten vi ska kompensera med och på så vis lägga på rätt mängd vatten vid rätt tillfälle. ProLog 3.0 kommer dock att vara ytterligare utvecklad och anpassad till dagens moderna teknik där vi använder en mycket modern plattform som gör det möjligt att använda mobiltelefoner, läsplattor etc för att ansluta, vilket kommer ge en helt annan flexibilitet i användandet.

Ett helt nytt användargränssnitt kommer dessutom att underlätta den dagliga driften för att sköta timmerbevattningen på ett smidigt sätt som säkerställer kvalitén på råvaran. Olika inloggningar ger avvikande behörigheter och garanterar att endast kunnig personal kan ändra avgörande parameter. Eftersom vi numera använder oss av en serverbaserad plattform, öppnar sig helt nya möjligheter för den dagliga driften och teknisk online support.

Har ni funderingar kring timmerbevattning generellt eller ProLog 3.0, så kontakta gärna Anna Bodare eller Ari Sarenbrink på: Anna- 070-392 45 09 eller anna@kagon.se Ari – 070-672 91 70 eller ari@kagon.se

Klicka här för att få mer information om KAGONs produktutbud kring timmerbevattning.

<--Tillbaka