right-arrowsignsmail

Callans Trä

http://www.callanstra.se/en

FROST2 och ett gemensamt engagemang löste problemet och blev starten på ett långt och utvecklande samarbete.

En nyfikenhet att prova något nytt för att försöka få bukt med de långdragna vinterproblemen de hade med klingorna i delningssågen var anledningen till att Callans Trä valde att genom Kagon prova klingor bestyckade med tanden Frost2 .

När det visade sig att de aktuella problemen försvann och man samtidigt fick ut så väldigt mycket mer av klingorna i form av betydligt längre gångtider och möjlighet att såga i högre hastighet än tidigare, även under riktigt besvärliga vinterförhållanden, blev succén ett faktum.

Detta gjorde att man valde att prova Frost2 på ytterligare en klingtyp i sågen och man fick samma positiva resultat. Idag har man Frost2-tänder på i princip alla typer av klingor i sågen och man kör med dem året runt då de ger samma fina resultat på de problem man kan stöta på under sommarhalvåret med tex torr gran samt att de långa gångtiderna och högre hastigheterna bibehålls.

De första testerna utfördes under 2015 för att utökas under 2016 och sedan dess har samarbetet fortsatt med samma fina resultat och med ständiga utvecklingar för att förbättra och optimera ytterligare.

Det är framförallt det gemensamma engagemanget och intresset från både Kagons och Callans Trä sida, att faktiskt lösa problemen och förbättra och förenkla vardagen hos Callans som skapat framgången och gjort att samarbetet mellan de båda fortsatt.

Thommy Wilsson på Callans Trä säger:

”Som det ser ut idag ser jag ingen alternativ samarbetspartner på klingor än den vi har idag.”

Sågverk

Callans trä har en produktion på 100 000m³. De sågar högkvalitativa produkter av både gran och tall som används till dörrar, lister, paneler och golv.